toggle menu

FREYS HYRVERK

PÅ VÄG IN I FRAMTIDEN

NYHETER

På Grev Turegatan 11 i Sturegallerian ligger en imponerande granitbyggnad i fem våningar med en spännande, hundraårig historia. Efter programsamrådet och enligt de nu med staden överenskomna planeringsförutsättningarna för fortsatt detaljplanearbete, är det nu klart att huset som ofta kallas för Freys Hyrverk bevaras och blir en del av kvarteret även de kommande hundra åren.

Hyrverket uppfördes 1898 till den enorma summan av en miljon kronor, men då fick man också något utöver det vanliga: en teknisk avancerad femvåningsbyggnad med väldiga utanpåliggande hissar som kunde flytta hästar och vagnar mellan olika plan. På första våningen bodde över 100 hästar som alla hade egen försörjning av friskt vatten. Och för att riktigt imponera fanns även något helt nytt: ett centralt värmesystem för hela byggnaden.

 

Ursprunget till namnet Freys är alltså föga förvånande en häst. Galopphästen Frey var en riktig kändis i slutet av 1800-talet i Stockholm efter en distansritt mellan Stockholm och Jönköping på 44 timmar och 22 minuter. Priset var en av Oscar II skänkt silverkanna och 2000 kronor. Detta storverk inspirerade den unge Gustaf Liljedahl när han 1896 registrerades namnet Freys Hyrverk. Redan från början stod den imponerande hästparken redo att transportera välbeställda och kända stockholmare som till exempel August Strindberg.

 

Freys förare var klädda i uniformer av engelskt snitt med mörkblå jackor, vita byxor, välpolerade stövlar med gula manschetter och, som kronan på verket, hög hatt. Krav på att vara nykter och renrakad mötte från början visst motstånd, men Liljedahl fick igenom sina krav och man skröt om att Freys förare drack mjölk istället för starkvaror på kuskbocken.

 

1901 fick Freys äran att transportera Nobelpristagarna i samband med prisutdelningen i Stockholm, ett uppdrag man ännu har. 1906 sattes den första bilen i drift i hyrverksamheten, vilket inte var någon självklarhet. Många tyckte att bilen var smutsig och bullrig och helt enkelt lågtstående gentemot den nobla hästen.

 

Några år senare beskrevs Freys automobiler som eleganta och bekväma i dagspressen, och att möjligheten att hyra gjorde att man inte behövde vara miljonär för att färdas riktigt exklusivt. Bilarna höll sakta men säkert höll på att ta över hästarnas roll, men skulle det vara riktigt lyxigt var det fortfarande häst och vagn som gällde. 1929 tog chaufförerna över företaget, och Freys blev kooperativt ägt. Nu försvann hästarna för gott från Grev Turegatan och ersattes av fler och fler bilar.

 

Idag har företaget Freys flyttat. Men när kvarteret Sture nu tar nästa kliv i sin utveckling kommer den imponerande granitbyggnaden på Grev Turegatan 11 med sin fascinerande historia att få en mer framträdande plats i kvarteret.