toggle menu

VÄLKOMMEN TILL

STOCKHOLMS NYA MATDESTINATION

ARTIKEL

I Sturekvarterets helt nya undervåning kommer Stockholms nya matmarknad Sturehallen att husera tillsammans med nya och högkvalitativa lunchrestauranger med take-away och all tänkbar service.

 

Vi skapar ett helt nytt våningsplan med mat som huvudfokus för dig som bor i city och på Östermalm, för dig som jobbar runt Stureplan och för dig som pendlar till och från Östermalmstorg. I den helt nya och rejält tilltagna undervåningen på Sturekvarteret, som sträcker sig från Grev Turegatan, längs med Birger Jarlsgatan och fram till Stureplan kan du äta och dricka gott, handla med dig delikatesser hem, lämna in skorna på omklackning, köpa med dig blommor och mycket mer.

 

Ett starkt komplement till övrigt utbud

Med hög kvalitet på både mat och serviceutbud utgör nedervåningen med dess restauranger och matmarknad ett komplement till det befintliga utbudet i Sturegallerian. Här kan du köpa med dig mat för vardagsmåltider från den nya matmarknaden Sturehallen, men också välja bland de bästa råvarorna för helgens fester och andra tillfällen med guldkant.

 

Det är också på plan -1 som du ska kunna äta enkelt och snabbt, utan att det tummas på kvalitén. Med generösa öppettider på både vardagar och helger kommer det att finnas något för alla som uppskattar god mat – såväl på restaurang som hemma. En plats där allt finns samlat under samma tak.

 

Fokus på mat, service – och kommunikation

– Om gatuplan handlar mer om mode, livsstil och restauranger så kommer källarplanet att handla om just mat och service. Det behövs mer mat, och inte bara finkrog utan lite mer casual dining, take-away och lunchställen med hög kvalitet, säger Charlotta Rosén, projektledare för Sturekvarteret.

 

Utöver detta kommer den nya nedervåningen ha en anknytning till tunnelbanan och de 37 000 resenärer som dagligen passerar Östermalmstorgs station. Med direkt tillgång till det stora utbud som kommer att finnas på våningsplanet underlättar det för alla som vill göra sina ärenden i kvarteret.

 

– Vi uppgraderar livsmedel och service som inte finns i dag kring Sturekvarteret. Det behövs ett mer komplett serviceutbud för alla som bor och är verksamma i området. Vi vill att den här delen av staden ska hjälpa hela innerstaden att vara en attraktiv plats för handel. Och vi hoppas att dagens stammisar ska känna en stark kärlek och igenkänning, samtidigt som vi hoppas på att göra det tillgängligt för fler, säger Charlotta Rosén.