toggle menu

FÖR STOCKHOLMS FRAMTID, MED RESPEKT

FÖR HISTORIEN

Kvarteret Sture, i hjärtat av Stockholm, är en av stadens finaste platser, med en hundraårig historia. Men idag är mycket av det fina dolt och stora delar av kvarteret har mycket mer att erbjuda för alla som jobbar där, bor eller besöker det för att handla.

 

Därför öppnar vi nu upp Sture genom att ta fram gator, gårdar och andra unika platser som glömts och gömts efter ett stort antal kortsiktiga ombyggnationer och renoveringar. Vi skapar en plats med fler bostäder, intressanta affärer, välkomnande restauranger och med moderna, effektiva kontor. Här kan människor bo, arbeta, träffas, shoppa, äta och känna sig trygga både dag och natt. Och som en följd av alla de öppna ytor som skapas kommer Sture att bli en väldigt social del av staden – en inbjudande plats mellan arbete och hem.

EN STARK

REGIONAL SYMBOL

Vår vision är att skapa en levande mittpunkt i innerstaden. Den ska vara en given destination för både stockholmare och internationella besökare genom att erbjuda en annan och bättre upplevelse än de många storsatsande förortsgalleriorna.

Denna plats ska möta alla de krav och förväntningar som både besökare och de som arbetar i city har i vardagen. Samtidigt ska det vara inbjudande för såväl stockholmare som turister under hela veckan.

 

Nya Sture är inte en liten, kortsiktig restaurering. Det är en stor investering i Stockholms framtid som vi tänker fortsätta underhålla i generationer. Sture ska vara stadens hjärta, en plats där alla känner sig välkomna, oavsett om man är i Stockholm på besök eller bor granne i huset bredvid.

 

 

 

FASADERNA BEVARAS

Stures husfasader – som sträcker sig längs Birger Jarlsgatan, Sturegatan, Humlegårdsgatan och Grev Turegatan – är vackra och historiskt viktiga. Därför planerar vi att bevara och restaurera 90 procent av dessa fasader så att kvarterets klassiska Stockholmskaraktär består. De flesta av förändringarna kommer i stället att ske på insidan. Många av de inre byggnaderna i kvarteret kommer att ersättas med nya och mer funktionella strukturer, med höga arkitektoniska ambitioner.

 

 

 

ETT OMISTLIGT

KVARTER

Dagens Sture ligger inom kvarteret Sperlingens Backe, ett namn som är känt av ett fåtal. Snart kommer denna plats istället att kort och gott vara känd som Sture – en omistlig destination i vardagen för alla – både stockholmare och besökare.