Hur tar man hand om ett kvarter?


Dra i modellen för att utforska kvarteret.
Kontakta oss

Senaste nytt

Läs om det senaste som händer i Sturekvarteret.

Visa
Close

Sturekvarteret är en av Stockholms vackraste platser med en hundraårig historia. Idag är tyvärr mycket av arvet dolt. Kvarteret har mycket mer att erbjuda boende, besökare och dom som jobbar i kvarteret.

Vi vill därför öppna upp och ta fram gator, gårdar och andra platser som gömts och glömts. När Sturebadet brann och Sturegallerian byggdes på 80-talet förtätades kvarteret till vad vi ser idag.

Samtliga äldre vackra fasader restaureras eller återställs där de tidigare vanställts. Ett exempel är Bångska palatset som vetter mot Svampen. Den fasaden skalades av under 30- och 50-talen för att ge plats åt neonskyltar. Där läggs stort fokus för att kvarteret ska möta Kungsgatan på bästa möjliga sätt, som ursprungligen tänkt.

Som ett steg i att göra Stureplan till en mer inkluderande och öppen mötesplats lämnar Sturekvarteret över 200 kvadratmeter till allmänhetens förfogande.

Vad händer när vi ger en plats nya förutsättningar och byter kommersiella krav mot kreativitet och öppenhet?

Resultatet sedan september 2017 har varit fantastiskt. Bångska våningen har huserat filmfestivaler, konstutställningar, pop up-händelser, julaftonsfiranden, morgonyoga och mycket mer därtill.

Vill du förverkliga din dröm, testa en idé eller bara besöka ett evenemang?

Välkommen till Bångska våningen!

Changers Hub Sture ligger på Grev Turegatan 7 och är en öppen mötesplats för alla att mötas, växla tankar och förverkliga idéer.

Verksamheten drivs av Changers Hub som erbjuder ett öppet co-working space med kurser, coachning och inspirationsföreläsningar. Om du har en idé eller tanke på vad du skulle vilja göra på Changers Hub Sture är du välkommen in att prata med Ignacio i receptionen.

Sturekvarteret består till stor del av kontorslokaler och Changers Hub Sture är ett sätt att utforska hur dessa kan användas i framtiden.

Välkommen till Changers Hub Sture!