Dasha Girines finaste minne på Stureplan

Content creatorn och entreprenören Dasha Girine är en av Stureplans främsta stilikoner. Nu berättar hon om när hon träffade sin fästman i vimlet på Stureplan.

Bild: Dasha Girine

Hej Dasha! Berätta, vad gör du nuförtiden? 
Hej! Jag jobbar som content creator i mina egna sociala mediekanaler och har precis startat upp ett nytt företag, babytell.se.

Vad har du på gång? Hur ser framtiden ut? 
Just nu bakar jag bebis nummer två så närmaste framtiden kommer bjuda på mycket promenader och luncher på stan med andra lattemammor. 

Vart äter du helst lunch?
Inget slår Sturehofs uteservering. Men äter oftast på Sturebadet efter att jag tränat. 

Vart går du på AW?
Spitfire, Grodan, Tures, Sturebaren är ställena man skulle hitta mig på. 

Vilken butik besöker du helst runt Stureplan? 
Helst besöker jag väl Chanel men oftast besöker jag Zara och Åhléns.
 
Vad saknar du runt Stureplan? 
Jag saknar definitivt en stor H&M, en Gina Tricot och någon allt i allo-butik som Clas Ohlson typ. 

Vad ser du mest fram emot med nya Stureplan?
Åh läste att det ska komma ett hotell med en pool på taket? Det hade varit härligt om man kunde köpa dagpass dit ibland. Sen ser jag fram emot att man kommer kunna gå i gallerian och ta sig direkt ner till tunnelbanan. Det är en härlig grej. 

Bild: Dasha Girine

Berätta om ett Stureplansminne?
Hur ska jag någonsin kunna välja ett? Jag började min Stureplanskarriär när nattklubben Köket precis hade renoverat om sina lokaler till nattklubben Hells Kitchen och jobbade efter det för Stureplansgruppen i nästan ett decennium. Träffade några av mina idag absoluta bästa vänner under den tiden och när jag slutade träffade jag min fästman på en dagsfest på nattklubben FoU några år senare.

Det måste väl vara det finaste minnet av dem alla? Min babypapa. Han jobbade då med den nattklubben och jag sa att han kunde kamma in en tjänst av mig om han bad dj:n sluta spela house och fortsätta med hiphop. Han löste det på momangen och sa att tjänsten skulle inkasseras när festen var slut – vi skulle gå på dejt och äta middag. Resten är historia! 

Vilka är dina tre Stureplansfavoriter?
Restaurang Surfers är en oslagbar favorit. Men jag älskar också att ha picknick i Humlan på sommaren, åka pulka där på vintern men mest tid spenderar jag nog på Sturebadet. Där både tränar och jobbar jag samt tar möten. Det är en underbar atmosfär där. 


Tack Dasha!

Relaterade artiklar

  • Konstnären Michelle Eismann om kulturens betydelse för Stureplan

    Illustrationer för Riche och en stor spegelinstallation på Sergels torg är några av Michelle Eismanns verk. Vad tänker hon om enprocentregeln och om konstnärsyrket?

  • Entreprenören bakom succé-baren på Grev Turegatan

    Han har blivit utsedd till en av världens bästa bartenders och nu har Johan Evers ”A bar called Gemma” nominerats i Tales Spirited Awards. Hur är det att driva bar på Stureplan?

  • Vogue-drottningen om ett av hennes första lyxinköp på Stureplan

    Martina Bonnier fick en dag ett samtal med en förfrågan om att starta upp det prestigefyllda magasinet Vogue i Norden. Här får vi följa hennes tankar om livet i Stockholm och om minnena på Stureplan.