Frågor och svar om kranen på Grev Turegatan

På Grev Turegatan står en stor gul mobilkran uppställd. Vad gör den där? Och hur påverkas du? Läs vidare för alla svar.

Kranen på Grev Turegatan arbetar främst nattetid

Vad är det för fordon som står på Grev Turegatan 9?
Det är en stor mobilkran som planeras att stå där till mitten av nästa vecka (vecka 14). Mobilkranen används för att i delar lyfta in den permanenta tornkran som kommer att stå på innergården vid Grev Turegatan 9. Tornkranen kommer att användas under renoveringen av Sturekvarteret.

Varför står den bara där? Jag har inte sett någon använda kranen.
På grund av säkerhetsskäl så sker alla lyft med kranen nattetid när det är minimalt med människor på gatan. Kranen är en av de större som finns och det behövs fartygsplåtar på gatan för stödbenen, det här gör att det inte går att köra iväg kranen dagtid.

Hur påverkar det här mig? 
Det går inte att passera kranen med en bil, varken dagtid eller nattetid. Dagtid är gatan öppen för gående men på nätterna mellan kl 22 och 05 så stängs den av även för gående. Det finns dock flaggvakter på plats och frågar man dem så finns möjligheten att passera om det inte just då sker ett tungt lyft. 


 

Kranen på Grev Turegatan arbetar främst nattetid

Hur påverkar det här mig? 
Det går inte att passera kranen med en bil, varken dagtid eller nattetid. Dagtid är gatan öppen för gående men på nätterna mellan kl 22 och 05 så stängs den av även för gående. Det finns dock flaggvakter på plats och frågar man dem så finns möjligheten att passera om det inte just då sker ett tungt lyft. Relaterade artiklar

  • Oktagonen försvinner – nya toppmoderna kontor byggs

    Under början av 2023 har vi bland annat rivit Oktagonen som är ett av husen som totalrivs i Sturegallerians södra del. Följ arbetet i bilder och läs om visionen för den nya ytan.

  • Stadsbyggnadsborgarrådet Jan Valeskog om Stureprojektet

    Socialdemokraternas Jan Valeskog är en av nyckelpersonerna inom stadsbyggnads-och idrottsfrågor i Stockholm. Här berättar han om arbetet med detaljplanen för Stureprojektet.

  • Så återbrukas kolmårdsmarmorn från 1800-talet

    I samband med rivningen i kvarteret bevaras marmorn i Marmorhallarna för återbruk. I det här reportaget berättar vi om processen.