Hiphop-stjärnan om vad som saknas på Stureplan

Jireel är den grammis-vinnande artisten som slog igenom när han var sexton år. Händelser i livet har format musiken, men hur upplever han Stureplan? 

Bild: Jireel

Hej Jireel! Berätta, hur visste du att det var musik du skulle hålla på med?
Jag började rappa för skojs skull för grabbarna när jag var 13 år, och när jag märkte hur exalterade de blev och reaktionerna överlag, visste jag att detta skulle vara det jag höll på med resten av mitt liv.

När du skriver, vart kommer inspirationen ifrån?
Min inspiration kommer från det verkliga livet. Jag skriver historier om saker jag upplever, eller saker som personer i min närhet upplever. Allt jag ser och hör är ingredienser i min kreativa värld, och det finns alltid en bakhistoria med mina texter.

Hur ser ditt liv ut framöver? Vad har du på gång?
Framtiden kommer vara sjukt rolig, jag kommer visa en helt ny sida av mitt artisteri, och under pandemin har jag lyckats jobba extremt med att ta mitt sound och min live-show till nästa nivå, så jag längtar tills jag får visa allt vi har pusslat ihop! Kommer även en del internationella projekt.  

Har du något särskilt minne från Stureplan?
Jag har ett ganska roligt minne på Stureplan, och det var första gången jag var ute på klubb. Jag var 16 år, hade nyligen slagit igenom, och en vakt var tvungen att följa mig exakt överallt i klubben för att säkerställa att jag inte drack en droppe alkohol.

Bild: Jireel

Vilken butik besöker du helst om du är runt Stureplan?
Byredo! Jag är väldigt fascinerad av deras parfymer.

Stureplan är en älskad plats, men vad tycker du saknas?
Jag saknar lite mångkultur på Stureplan. Stureplan är i hjärtat av Stockholm, men jag tycker att det skulle kunna bli ännu mer inbjudande för alla målgrupper. En grym, one of a kind hiphop klubb borde finnas på Stureplan.  

Vad ser du fram emot med nya Sturekvarteret?
Jag läste om ett boutiquehotell som ska öppna vid Humlegården som hajpade upp mig rejält. Såg ut att bli en helt magisk takterrass där, och jag väntar spänt på resultatet. 

Tack Jireel!

Relaterade artiklar

  • Konstnären Michelle Eismann om kulturens betydelse för Stureplan

    Illustrationer för Riche och en stor spegelinstallation på Sergels torg är några av Michelle Eismanns verk. Vad tänker hon om enprocentregeln och om konstnärsyrket?

  • Entreprenören bakom succé-baren på Grev Turegatan

    Han har blivit utsedd till en av världens bästa bartenders och nu har Johan Evers ”A bar called Gemma” nominerats i Tales Spirited Awards. Hur är det att driva bar på Stureplan?

  • Vogue-drottningen om ett av hennes första lyxinköp på Stureplan

    Martina Bonnier fick en dag ett samtal med en förfrågan om att starta upp det prestigefyllda magasinet Vogue i Norden. Här får vi följa hennes tankar om livet i Stockholm och om minnena på Stureplan.