“Jag ser fram emot att visa mina syskonbarn nya Stureplan”

Daniel Paris är profilen och programledaren som har tagit den svenska mediavärlden med storm. Nu jobbar han med sitt drömprojekt och berättar om kärleken till Stureplan.

Fotograf: Sara Arnald

Hej Daniel! Berätta, vad gör du just nu? 
Just nu så håller jag på att skriva min barnbok som släpps i september! Den heter Edith, Alex och enhörningarna och är en bok jag drömt om att skriva i många år. Det är superkul! I övrigt så jobbar jag som vinstutdelare för Postkodlotteriet där jag trivs väldigt bra!

Vad har du på gång? Hur ser framtiden ut? 
Nu är det fullt upp med boken som kommer i höst! Och jag kommer göra en del press gällande det och åka på bokmässan. Sen jobbar jag även och utvecklar ett TV-projekt som ligger mig varmt om hjärtat. Det är hemligt fortfarande som allt i TV men det kommer bli så bra.

Vart äter du helst lunch?
Glashuset har en pokébowl som jag tycker är väldigt god! Annars är jag en sucker för asiatisk mat och då är Koh Phangan trevligt. Nybrogatan 38 gör mig aldrig besviken.

Vart går du på AW?
På Supper, Tures eller Glashuset. Älskar verkligen dom tre ställena. Bra stämning, trevlig personal och man känner sig alltid välkommen. Det är så viktigt för mig. 

Fotograf: Sara Arnald

Vad saknar du runt Stureplan? 
Jag kan inte få nog av härliga juiceställen så gärna ännu mer sånt. Kanske lite mer konst, större uteserveringar så man slipper stångas om borden. Men det är lyxproblem. Jag älskar hur allting är nu.  

Berätta om ett Stureplansminne?  
Jag har för många otroliga minnen. Stureplan runt maj är oslagbart. Det är som att alla är hoppfulla och glada och det känns som att man bor utomlands typ. Jag älskar att kunna ta mig ut från mitt hem och alltid se folk som har det trevligt oberoende av tid på dygnet. Det gör att jag känner mig trygg och glad och påminns om all positiv energi som faktiskt finns därute. Det är lätt att glömma bort det i den speciella tid vi lever i.

Vad ser du mest fram emot med nya Stureplan?
Utveckling är alltid spännande. Och förändring är kul. Jag ser fram emot att kunna visa mina syskonbarn nya Stureplan och berätta om svunnen tid och hur allt såg ut förut. Jag gillar att känna mig gammal. Som att jag sitter på mycket kunskap och kuriosa. Det är coolt för mig!

Vilka är dina Stureplansfavoriter?
Stureoptikern och Celine.

Tack Daniel!

Relaterade artiklar

  • Så fick Stureplan en speciell plats i skådespelerskans hjärta

    Bahar Pars utsågs till årets skådespelare för "En man som heter Ove". Nu skriver hon manus till sin första långfilm. Här berättar hon om skapandet och om att hitta värmen på Sturebadet.

  • Hiphop-stjärnan om vad som saknas på Stureplan

    Jireel är den grammis-vinnande artisten som slog igenom när han var sexton år. Händelser i livet har format hans musik, men hur upplever han Stureplan?

  • Hanna Alström om Sturegallerian: “Idag andas hela platsen pappa”

    Skådespelaren Hanna Alström har synts på vita duken i både svenska och internationella filmer. Hon är uppvuxen vid Stureplan och har en helt unik koppling till kvarteret.