Möt Changers Hubs medgrundare Amanias Abraha

På Changers Hub möts människor med idéer och får hjälp att förverkliga dem. Hubben är ett samarbete med Sturekvarteret som suddar ut linjen mellan ytterstad och innerstad. Lär känna Amanias Abraha och vad som händer under 2022.

Bild: Amanias Abraha

Hej Amanias! Berätta kort om dig, hur hamnade du där du är idag?
Jag är 50% Göteborgare och 50% Stockholmare, det vill säga en ödmjuk person med fartfyllda ben. Samtidigt är jag en person som alltid har haft ett intresse av att identifiera och lösa utmaningar på ett kreativt sätt. Idag är jag medgrundare till Changers Hub, en plats som tillåter mig få utmana samhället och skapa kreativa lösningar på väldigt uråldriga problem, hur fett är inte det?

Changers Hub är en viktig del i Stureprojektet, vad är Changers Hub med tre meningar?
1. En infrastruktur som ger bättre förutsättningar för dig som vill uppnå din fulla potential.
2. Ett Community som präglas av öppenhet, kreativitet och hustle.
3. En plattform som bryggar samhällets olika aktörer i en innovativ miljö med ambitioner att skapa ett bättre och mer hållbart samhälle för alla.

Varför behövs Changers?
Changers Hub behövs för att det finns för många hinder som begränsar en stor grupp individer att uppnå sin fulla potential. Därför finns Changers Hub, lite som en amerikansk fotbollsspelare som tacklar bort sina motståndare/hinder.

Ge exempel på vad som händer hos er?
Om vi väljer att fokusera på det som sker på Stureplan, så vill jag lyfta denna händelse. En entreprenör som tog sina första steg i vårt öppna co-working space sålde sitt bolag under 2021. Under 2022 gjorde samma entreprenörer sin första ängel-investering i ett nytt bolag som också tar sina första steg på Changers Hub Sture. Det är fett.

Er målgrupp finns till största delen i utanförskapsområden men ni sitter vid Stureplan. Varför då?
Jag skulle nog inte välja att kalla det för utanförskapsområden utan mer ytterstadsområden. Anledningen till att vi finns på Stureplan är för att vi ser att det saknas en röst och ett ansvar i debatten om det inkluderande samhället där fler än ytterstaden behöver steppa upp. Vi behöver hitta fler sätt i att skapa attraktiva mötesplatser som leder till nya möten och möjligheter för en bredare målgrupp, därför finns Changers Hub Sture.

 

Bild: Amanias

 Hur blir du mottagen när du är ute och berättar om Changers?
Jag måste nog säga att det är en stor skillnad på hur vi tas emot idag mot hur det var när vi började arbetet med Changers Hub och framför allt med vår hubb på Stureplan. Idag är vi mer etablerade, samhället förstår de utmaningar vi arbetar med mycket bättre idag och vi har lyckats skapa ett format som ger oss förutsättningar att utmana en problematik på vårt sätt. Dock så rör man sig i olika rum med både korta och långa processer, hög och låg kreativitet och där modet varierar. De som visat mest handlingskraft i arbetet med Changers Hub Sture har varit näringslivet samtidigt som offentlig sektor i Stockholm definitivt kan steppa upp.

Har det varit utmanande att jobba med det du gör? Kan du ge exempel?
Tänk dig att ständigt vara med i en debatt-tävling, där alla oavsett kunskap och erfarenhet har något att säga till om och ge tips på det du gör. De flesta man kommer i kontakt med förväntar sig att man ska ha en tydlig och konkret lösning på samhällets olika utmaningar, vilket inte finns. Det är en ständig kamp i ett format fyllt av fördomsfulla föreställningar och utan ett starkt team blir det lätt att man ger upp.

Vad är nästa steg för Changers?
Steget är redan taget. Vi tog det i början av februari. Ett stort fokus kommer att ligga på att vidareutveckla Changes Hub Sture 2.0 tillsammans med TAM Group.

Vad tycker du det finns för potential med att ha sin verksamhet på Stureplan?
Potentialen för nya Stureplan är enorm. Jag föreställer mig en plats präglad utav startups, kreatörer med ett brett kulturarv och där upplevelser är i fokus. En ny form av mötesplats som som banar väg för det nya, breda och innovativa Stockholm som behöver tar plats på traditionella arenor. Det är något som länge saknats i Stockholm, en ny vibe.

Tack Amanias!Relaterade artiklar

  • Nu renoveras den kulturhistoriska byggnaden på Stureplan

    Sedan mitten av 2023 har vi restaurerat byggnaden som i folkmun kallas för bröllopstårtan. Fasaden, fönster, ornamentik och sockelvåning renoveras. Här kan ni följa arbetet i bilder.

  • Oktagonen försvinner – nya toppmoderna kontor byggs

    Under början av 2023 har vi bland annat rivit Oktagonen som är ett av husen som totalrivs i Sturegallerians södra del. Följ arbetet i bilder och läs om visionen för den nya ytan.

  • Frågor och svar om kranen på Grev Turegatan

    På Grev Turegatan står en stor gul mobilkran uppställd. Vad gör den där? Och hur påverkas du? Läs vidare för alla svar.