Möt nattklubbschefen och managern Joel Ighe

Joel Ighe är nattklubbschefen som har tagit Stureplan med storm. Han är inte bara en stor profil utan nu också på mångas läppar då han nämns i en av Sveriges största podcasts.

Hej Joel, vad gör du nuförtiden?
Hej! Ja vad gör jag? Just nu tvättar jag och ska snart ta en till lektion i schack med min vän Simon Strand.

Vad har du på gång? Hur ser framtiden ut? 
Om jag fick en krona för varje gång någon fråga när Spy Bar öppnar. Jag väljer i alla fall att se ljust på framtiden! Just nu renoverar vi Spy Bar och ser fram emot att inte öppna samtidigt som en fjärde våg av pandemi. Utöver det så jobbar jag med music management dagtid. 

Vart äter du helst lunch?
Jag gillar soppa och macka stället borta på Nybrogatan. Sen har jag börjat med det här med matlådor senaste året. En viktig lärdom för livet. Hillenberg om jag ska unna mig. 

Vart går du på AW?
Lucy’s Flowershop eller Surfers! 

Vilken butik besöker du helst runt Stureplan? 
CDLP när jag behöver kalsonger, Chimi Eyewear när jag ska ut i solen och och Release Co. när jag inte vill vara bakis.

Vad saknar du runt Stureplan?
Bricklunch och typ en Clas Ohlson. 

Bild: Joel Ighe

Vad ser du mest fram emot med nya Sturekvarteret?
Att det där sjukt fula kontorshuset på Humlegårdsgatan rivs med marken. Ser det hemifrån mitt kök haha. Hade varit gött med ett hotell också. Och läste något om en matmarknad. Kul ju!

Berätta om ett Stureplansminne? 
Har för många. Blir för sentimental av att gräva i det där just nu. Efter ett år av kyrkogård på det som blivit mitt andra hem saknar jag verkligen ett levande Stureplan. Men snart så! 

Vilka är dina tre Stureplansfavoriter? 
Dr. Alban, Vimal Kovac och han med munspelet vid 7-Eleven. Tre riktiga ikoner. 

Relaterade artiklar

  • Ernst Billgren skapar konst på Stureplan

    Han är en av Sveriges främsta konstnärer. Under våren har Ernst Billgren målat vackra motiv utanför Sturehof. Här berättar han om upplevelsen att skapa konst på byggplank och om Stureplan som trygg fixpunkt.

  • Vinexperten på Grevgatan: ”Det finns så mycket mänsklighet i en vinkällare”

    Magnusson Fine Wine har av kunder beskrivits som den svenska vinkulturens nationalscen. Vad säger grundaren Johan Magnusson om vin och potentialen för framtida vinbarer på Stureplan?

  • Stadsarkitekten om nya Sture: “Allt blir bättre”

    Torleif Falk har varit involverad i flera imponerade stadsbyggnadsprojekt. Vilka projekt är mest tillfredställande, och hur håller man sig opartisk i stadsbyggnadsfrågor?