Så fick Stureplan en speciell plats i skådespelerskans hjärta

Bahar Pars utsågs till årets skådespelare för “En man som heter Ove”. Nu skriver hon manus till sin första långfilm. Här berättar hon om skapandet och om att hitta värmen på Sturebadet.

Bild: Bahar Pars

Hej Bahar! Berätta, vad är det bästa med ditt jobb?
Att det är i ständig förändring. Man måste hela tiden förnya sig själv, sina tankar och sina värderingar. Som att man gör inventering på sig själv minst en gång i månaden. Resultatet blir att det är mycket folk och man har också väldigt kul emellanåt. Det är knäppt precis som livet skall vara, det är väldigt accepterande att vara outside the box.

Hur ser du på din kreativa resa?
Jag livnär mig på min kreativitet så den är jätteviktig för min överlevnad. Jag har haft några år då jag bara utvecklat min kreativitet. Att spela, skriva och regissera – det är det enda jag kan.

Hur ser framtiden ut?
Ljus. Jag har skrivit och utvecklat manus under tre fyra år. Snart bär det frukt som ni får njuta av.

Vilken butik besöker du helst runt Stureplan?
Sephora måste jag alltid ta en vända in i. Prova något och gå ut. Så mycket färger. Älskar det. Tittar också alltid in i Chanel-butiken. Luktar på saker, känner på material och njuter av estetiken.

Bild: Bahar Pars

Stureplan är en älskad plats, men vad tycker du saknas?
Fler unika affärer och färre kedjor.

Har du något särskilt minne från Stureplan?
Jag tränade på Sturebadet när jag var utmattad och på vippen till utbränd. Min terapeut sa att värme hjälper kroppen att komma ner i varv så Sturebadet blev en rofylld plats för mig. Minnen av doften bär jag med mig så fort jag kommer in i Sturegallerian.

Vilka är dina favoritställen på Stureplan?
Sturebadet, för att det luktar gott och då det har en fantastik arkitektur. Alla möjliga människor från alla samhällsklasser kommer dit för att njuta eller träna. Det är häftigt tycker jag. 
Hedengrens, för att det är en av få riktiga bokhandlar som är kvar. Den är ständigt uppdaterad och dom har så bra smak då de väljer ut böcker i skyltfönstret. Man vill bara in och köpa allt.
Sephora, vem älskar inte Sephora det är rena konstverket med allt smink, alla färger och krämer.

Tack Bahar!

Relaterade artiklar

  • Konstnären Michelle Eismann om kulturens betydelse för Stureplan

    Illustrationer för Riche och en stor spegelinstallation på Sergels torg är några av Michelle Eismanns verk. Vad tänker hon om enprocentregeln och om konstnärsyrket?

  • Entreprenören bakom succé-baren på Grev Turegatan

    Han har blivit utsedd till en av världens bästa bartenders och nu har Johan Evers ”A bar called Gemma” nominerats i Tales Spirited Awards. Hur är det att driva bar på Stureplan?

  • Vogue-drottningen om ett av hennes första lyxinköp på Stureplan

    Martina Bonnier fick en dag ett samtal med en förfrågan om att starta upp det prestigefyllda magasinet Vogue i Norden. Här får vi följa hennes tankar om livet i Stockholm och om minnena på Stureplan.