Ulf har svar på dina frågor om Stureprojektet

Ulf Hinds är kvartersvärd och kommer finnas på plats i kvarteret för att svara på alla dina frågor kring projektet. När han inte dokumenterar utvecklingen av Sture med sin kamera åker han gärna skidor, spelar tennis och förbättrar sin matlagning. 

Hej Ulf! Du är kvartersvärd, berätta! Vad är din uppgift i Stureprojektet?
För närvarande har jag mestadels varit till hjälp med att förmedla nycklar, sett till att de företag som gör mätningar i husen har kommit in där de ska. Framför allt börjat lära mig hitta i kvarteret. Både i kontorslokaler och på källarplanet. Framöver ska jag vara en länk mellan byggprojektet och hyresgäster i och runt kvarteret.

Vad har du gjort och arbetat med tidigare?
De senaste tio åren har jag varit i byggbranschen och arbetat med dokumentation och information. Både i mindre och större projekt som exempelvis om- och tillbyggnationen av Täby Centrum och Mall of Scandinavia. De fem senaste åren har jag arbetat mestadels åt Fabege.

Foto: Ulf Hinds

Vart hittar vi dig nu om dagarna?
Lite här och där. Jag kommer nog springa omkring en hel del i hela Sturekvarteret, det är bara att säga hej! När jag sitter still är det på Stureplan 4a, 4 tr. 

Vad är det roligaste med ditt jobb och i din roll som kvartersvärd?
Att träffa så många människor. Det ska bli väldigt roligt att få se hur nya Sture växer fram. 

Vad är de stora utmaningarna i ditt arbete med Sturekvarteret?
Att försöka vara så tydlig som möjligt och att informera i så god tid det går om vad som händer med de olika delarna i projektet. Jag tror att om berörda parter får veta vad som komma skall så är de mer lyhörd och kan acceptera att det faktiskt är en byggarbetsplats emellanåt. Om någon klagar så är det på situationen hoppas jag och inte på mig. 

Vad gör du helst på fritiden?
Utförsåkning ligger mig varmt om hjärtat. Dock verkar det tyvärr inte bli någon skidåkning denna säsong heller. Jag har även spelat tennis varje måndagsmorgon, men det har också legat på is. Vi får se vad som händer med det. Jag har dock tidigare varit rätt kass på matlagning men börjar bli bättre, vilket är kul!

Vi kan ofta se dig med en kamera i högsta hugg, berätta!
Jag har fotograferat större delen av mitt vuxna liv. Både i mitt jobb och som hobby. Jag har även haft några utställningar.

Berätta om dina Stureplansfavoriter! 
Jag är väl ingen direkt shoppingperson, men ett antal böcker hos Hedengrens har det blivit. Annars är Sturehof favoriten i kvarteret. Jag har rört mig i området sedan mitten/slutet av 80-talet.

Tack Ulf! 

Du kan hälsa på Ulf och ställa frågor på plats eller maila honom på ulf.hinds@tamgroup.se.

Ulfs favoriter i Sturekvarteret är Hedengrens och Sturehof.

Foto: Ulf Hinds

Relaterade artiklar

  • Nu renoveras den kulturhistoriska byggnaden på Stureplan

    Sedan mitten av 2023 har vi restaurerat byggnaden som i folkmun kallas för bröllopstårtan. Fasaden, fönster, ornamentik och sockelvåning renoveras. Här kan ni följa arbetet i bilder.

  • Oktagonen försvinner – nya toppmoderna kontor byggs

    Under början av 2023 har vi bland annat rivit Oktagonen som är ett av husen som totalrivs i Sturegallerians södra del. Följ arbetet i bilder och läs om visionen för den nya ytan.

  • Frågor och svar om kranen på Grev Turegatan

    På Grev Turegatan står en stor gul mobilkran uppställd. Vad gör den där? Och hur påverkas du? Läs vidare för alla svar.