VD:n om Sturebadets välbevarade hemlighet

Från hotell till spa. Sunniva Fallan Röd har till stor del jobbat inom spa och besöksnäringen och har en nära koppling till Stureplan. Hur ser en dag på jobbet ut och vad finns det för spännande att lära om Sturebadet?

Bild: Sunniva Fallan Röd

Hej Sunniva! Vi är så nyfikna på dig, kan du berätta lite om din bakgrund?
Totalt sett har det blivit många år runt Stureplan då jag började mitt arbetsliv i Sverige på Lydmar Hotel, som då låg på Sturegatan. Tills jag fick äran att börja arbeta på Sturebadet för drygt två år sedan har jag varit yrkesaktiv i hotellbranschen och innan Sturebadet var jag vd på Yasuragi.

Hur ser en dag på jobbet ut för dig?
Dagen börjar väldigt tidigt, i vargtimmen nästan varje dag, och inleds oftast med 30 – 40 minuter träning efter en snabb frukost. En arbetsdag kan variera väldigt mycket och består av allt från att svara på mejl, strategisk planering och vara ett stöd för de viktiga personer som arbetar i våra verksamheter till många fina, givande och utvecklande samtal med människor. Både med de som besöker oss och med människor som arbetar i Sturebadets organisationer. Samtalen genererar nästan alltid tankar om, och planer på hur, vi kan förbättra verksamheterna på badet och vår privata läkarmottagning. När vi förbättrar det vi erbjuder, bidrar vi till människors hälsa och välbefinnande – det viktigaste uppdraget vi som arbetar på Sturebadet har. Sen slocknar jag på kudden ganska prick kl. 22:00 och har då kanske hunnit med en hel sida i boken jag läser.

Finns det något spännande du kan berätta om Sturebadet?
Något som kanske inte alla vet, är att vi är en plats där många generationer möts. Vi har medlemmar på Sturebadet som är allt från 18 år upp till 90 år. Det tycker jag är häftigt. En sak som påverkar vår hälsa och vårt välbefinnande positivt, är att umgås och leva tillsammans med människor i olika åldrar. Det visar inte minst de områden i världen där människor lever längst – förutom att de äter bra och rör på sig varje dag har platserna gemensamt att generationer lever tillsammans.

Vad uppskattar besökare mest med Sturebadet?
Det vi får högst betyg på i våra kundundersökningar är bemötandet man får av Sturebadets medarbetare. De har en unik förmåga att leverera professionell service samtidigt som de är omtänksamma och varma – det är en konst, och gör mig väldigt imponerad. Sen är det de oerhört vackra miljöerna som delvis är bevarade sedan slutet på 1800-talet och delvis återuppbyggda sedan branden på 80-talet. Att ta hand om historien samtidigt som utbudet moderniseras och ligger i framkant inom hälsa och välbefinnande är ett viktigt uppdrag.


Bild: Sunniva Fallan Röd

Är det några nya träningsklasser som dyker upp efter nyår?
Vi erbjuder nästan 100 gruppträningspass per vecka, allt från yoga och meditation till bootcamp och dans. Vårt arbetssätt är att erbjuda det som på riktigt ger värdefull träning och leder till förbättrad hälsa – mentalt och fysiskt. När vi erbjuder något nytt är det viktigt att det inte handlar om en ny trend, utan att det ger en effekt på välbefinnandet. Det ledde oss till exempel att flytta ut Susan Lanefelts gympass till Humlegården under pandemin, och det är mycket annat spännande på gång inom träning och även det som påverkar vår existentiella hälsa.

Berätta om ett minne från Stureplan
Det är nog med lite skräckblandad förtjusning jag minns alla roliga nätter som ung i slutet av 90-talet, särskilt när man såg solen gå upp på morgonen från Spy Bars fönster. Jag har också många fina minnen från besök på Sturebadet, Sturehof särskilt all musik på Obaren och fina, roliga, lärorika år som anställd på gamla Lydmar Hotel.

Finns det något du saknar runt Stureplan?  
Möjlighet till mer fysisk aktivitet för både vuxna och barn i Humlegården skulle vara bra för området. Mer växter på och runt själva Stureplan skulle också bidra till ett ökat välmående för många. Annars är Stureplan en pulserande del av Stockholms hjärta och att det nu bevaras genom en vacker ombyggnation av Sturekvarteret är både framåtlutat och utvecklande för Stockholm.

Vilka är dina tre Stureplansfavoriter
Förutom att Sturebadet är givet som ett av Sveriges vackraste bad och gym, vill jag hylla Sturehofs ägare PG Nilsson som med mod och kraft vill påverka, förbättra och aldrig ger upp, samt även Svampen – ganska ful men så fylld av minnesrika träffar.

Tack Sunniva!

Relaterade artiklar

  • Konstnären Michelle Eismann om kulturens betydelse för Stureplan

    Illustrationer för Riche och en stor spegelinstallation på Sergels torg är några av Michelle Eismanns verk. Vad tänker hon om enprocentregeln och om konstnärsyrket?

  • Entreprenören bakom succé-baren på Grev Turegatan

    Han har blivit utsedd till en av världens bästa bartenders och nu har Johan Evers ”A bar called Gemma” nominerats i Tales Spirited Awards. Hur är det att driva bar på Stureplan?

  • Vogue-drottningen om ett av hennes första lyxinköp på Stureplan

    Martina Bonnier fick en dag ett samtal med en förfrågan om att starta upp det prestigefyllda magasinet Vogue i Norden. Här får vi följa hennes tankar om livet i Stockholm och om minnena på Stureplan.