Följ projektets utveckling

I vilka fastigheter pågår arbetena? Här kan ni följa våra förberedande arbeten i kvarteret, månad för månad. Se vad vi gör i de markerade husen.

Relaterade artiklar

 • Så fick Stureplan en speciell plats i skådespelerskans hjärta

  Bahar Pars utsågs till årets skådespelare för "En man som heter Ove". Nu skriver hon manus till sin första långfilm. Här berättar hon om skapandet och om att hitta värmen på Sturebadet.

 • Hiphop-stjärnan om vad som saknas på Stureplan

  Jireel är den grammis-vinnande artisten som slog igenom när han var sexton år. Händelser i livet har format hans musik, men hur upplever han Stureplan?

 • Hanna Alström om Sturegallerian: “Idag andas hela platsen pappa”

  Skådespelaren Hanna Alström har synts på vita duken i både svenska och internationella filmer. Hon är uppvuxen vid Stureplan och har en helt unik koppling till kvarteret.

 • Banbrytande teknik skapar nya Stureplan

  Intresset för arkitektur ledde Shilan Bahmani in i rollen som byggnadsingenjör. Nu är hon med och skapar framtidens Stureplan med teknik som revolutionerar byggsektorn.

 • “Jag ser fram emot att visa mina syskonbarn nya Stureplan”

  Daniel Paris är profilen och programledaren som har tagit mediavärlden med storm. Nu jobbar han med sitt drömprojekt och berättar om kärleken till Stureplan.

 • Modeikonen om kärleken till Stureplan

  Nathalie Schuterman är modedrottningen och entreprenören som grundat den lyxiga klädbutiken med samma namn. Hon har klätt Östermalms modeelit i några av världens främsta designers, men vilka varumärken använder hon själv?

 • Hon har koll på bullret – och mycket mer

  Johanna Thorén är utbildad civilingenjör och har koordinerat de kontroller som görs för att säkerställa att projektet inte ska störa eller förstöra omgivningen. Här berättar hon hur arbetet går till.

 • Han återskapar palatset från 1884

  Arkitekten Tobias Rosberg på AIX Arkitekter har under sin karriär hunnit med en mängd stora projekt, allt ifrån Kungliga Musikhögskolan till Nobel Center på Blasieholmen. Nu har han varit ytterst ansvarig för Bångska palatsets rekonstruktion samt Sturebadets och Sturecompagniets restaurering.

 • “Jag tycker om att vända krav och regler till möjligheter”

  Andreas Martin-Löf driver den prisbelönta byrån AML arkitekter och har varit delaktig i många storslagna projekt. Inte minst har han ritat lägenheterna på Grev Turegatan och ligger bakom idén med en boutiquegata och uteservering i söderläge.

 • Så vill vi utveckla kvarteret vid ny detaljplan

  Kvarteret är under ombyggnation. Här får ni se hur det ser ut i området just nu och hur det kommer att se ut när renoveringen är klar.