Följ projektets utveckling

I vilka fastigheter pågår arbetena? Här kan ni följa våra förberedande arbeten i kvarteret, månad för månad. Se vad vi gör i de markerade husen.

Relaterade artiklar

 • Mark- och miljööverdomstolen antar detaljplanen för Sturekvarteret

  Idag, måndag 9 maj, meddelade Mark- och miljööverdomstolen att man antar detaljplanen för Sturekvarteret i sin helhet och att domen inte går att överklaga.

 • Entreprenören bakom succé-baren på Grev Turegatan

  Han har blivit utsedd till en av världens bästa bartenders och nu har Johan Evers ”A bar called Gemma” nominerats i Tales Spirited Awards. Hur är det att driva bar på Stureplan?

 • Vogue-drottningen om ett av hennes första lyxinköp på Stureplan

  Martina Bonnier fick en dag ett samtal med en förfrågan om att starta upp det prestigefyllda magasinet Vogue i Norden. Här får vi följa hennes tankar om livet i Stockholm och om minnena på Stureplan. 

 • Redaktören och författaren Hugo Rehnberg om varför Stureplan är en bra spelplats

  Hugo Rehnberg har skrivit flera storsäljande romaner och ligger bakom några av landets mest omtyckta krönikor från SvD Perfect guide. Vem är det som döljer sig bakom de välskrivna texterna? 

 • Han ser allt som händer nere i tunnelbanan på Stureplan

  Reza Dehban är stationsvärden och stuntmannen som har jobbat många år i Stockholms tunnelbana. Här berättar han om sina intressanta möten och upplevelser.

 • Möt Changers Hubs medgrundare Amanias Abraha

  På Changers Hub möts människor med idéer och får hjälp att förverkliga dem. Hubben är ett samarbete med Sturekvarteret som suddar ut linjen mellan ytterstad och innerstad. Lär känna Amanias Abraha och vad som händer under 2022.

 • Så skapade hon ett helt nytt restaurangkoncept på Stureplan

  Marion Ringborg är stjärnkocken som jobbat på flera berömda restauranger i London och som gästspelat på Ekstedt. Nu äger hon den omåttligt populära restaurangen Garba som började som en pop-up på Norrlandsgatan. Hur har hennes resa sett ut?

 • Skådespelaren och regissören Alexander Salzberger: “Dramaten är som mitt andra hem och familj

  Så fort Alexander Salzberger klev innanför dörrarna på Dramaten så kände han att det var rätt. Nu är han aktuell i den hyllade musikalen Cabaret. Hur hamnade han på teatern och vart går han helst ut efter en föreställning?

 • Rakel Östlund har illustrerat byggnaderna i kvarteret

  Arkitekten Rakel Östlund ser arbetet med Stureprojektet som en unik chans att binda samman nya och gamla byggnader. Här berättar hon om hur det går till när man ger byggnaderna färg och form samt vad hon anser är det viktigaste bidraget i projektet.

 • Entreprenören, poddaren och stilexperten om Stureplan: “Det är en plats som är full av förväntningar”

  Fredrik af Klercker lever och andas Stureplan. Han började sin resa i krogvärlden och har idag podcasten Stiljournalen med 100 000 lyssningar i månaden och är grundare av vintage-plattformen Pete and Harry. Vilken period i livet har format honom mest?