Följ projektets utveckling

I vilka fastigheter pågår arbetena? Här kan ni följa våra förberedande arbeten i kvarteret, månad för månad. Se vad vi gör i de markerade husen.

Relaterade artiklar

 • ”Jag ser fram emot att visa mina syskonbarn nya Stureplan”

  Daniel Paris är profilen och programledaren som har tagit mediavärlden med storm. Nu jobbar han med sitt drömprojekt och berättar om kärleken till Stureplan.

 • Modeikonen om kärleken till Stureplan

  Nathalie Schuterman är modedrottningen och entreprenören som grundat den lyxiga klädbutiken med samma namn. Hon har klätt Östermalms modeelit i några av världens främsta designers, men vilka varumärken använder hon själv?

 • Hon har koll på bullret – och mycket mer

  Johanna Thorén är utbildad civilingenjör och har koordinerat de kontroller som görs för att säkerställa att projektet inte ska störa eller förstöra omgivningen. Här berättar hon hur arbetet går till.

 • Han återskapar palatset från 1884

  Arkitekten Tobias Rosberg på AIX Arkitekter har under sin karriär hunnit med en mängd stora projekt, allt ifrån Kungliga Musikhögskolan till Nobel Center på Blasieholmen. Nu har han varit ytterst ansvarig för Bångska palatsets rekonstruktion samt Sturebadets och Sturecompagniets restaurering.

 • Han ritar allt från ungdomsbostäder till lyxiga segelbåtar

  Andreas Martin-Löf driver den prisbelönta byrån AML arkitekter och har varit delaktig i många storslagna projekt. Inte minst har han ritat lägenheterna på Grev Turegatan och ligger bakom idéen med en boutiquegata och uteservering i söderläge.

 • Så vill vi utveckla kvarteret vid ny detaljplan

  Kvarteret är under ombyggnation. Här får ni se hur det ser ut i området just nu och hur det kommer att se ut när renoveringen är klar.

 • Dasha Girines finaste minne på Stureplan

  Content creatorn och entreprenören Dasha Girine är en av Stureplans främsta stilikoner. Nu berättar hon om när hon träffade sin fästman i vimlet på Stureplan.

 • Möt nattklubbschefen och managern Joel Ighe

  Joel Ighe är nattklubbschefen som har tagit Stureplan med storm. Han är inte bara en stor profil utan är nu också på mångas läppar då han  nämns i en av Sveriges största podcasts.

 • Det här händer under jord

  Redan i januari började de förberedande arbetena med att stärka upp kulturhistoriska byggnader. Nu fortsätter arbetet för att se till att byggnaderna står stadigt även i framtiden. 

 • Arkitekten Olof Grip om det nya hotellet på Humlegårdsgatan

  Han är en av arkitekterna bakom hyllade General Architecture. Nu berättar han om vad som händer med Freys hyrverk och byggnaden på Humlegårdsgatan, två delar av nya Sturekvarteret.